L’Ajuntament de Barcelona busca una nova empresa per completar la construcció de la promoció pública de pisos per a gent gran previstos a l’Espai Germanetes, que fa nou mesos que està aturada. L’obra encara té un 15 % de la construcció final pendent. L’empresa anterior va fer fallida i des de llavors que l’Ajuntament busca una nova constructora que se’n pugui fer càrrec. Fins al moment, però, no n’ha trobat cap. És la segona vegada que s’aturen les obres d’aquesta promoció.

Els veïns demanen màxima celeritat

Els veïns demanen la màxima celeritat per acabar la construcció d’aquesta promoció, perquè, asseguren, les persones grans que tenen pisos adjudicats no es poden esperar. A més, tot i que l’espai està vigilat, els preocupa la seguretat. Un veí, Joan Planas, apunta que la situació “és un despropòsit” i que és perillós perquè han caigut fragments de lona al carrer. Sílvia Dahan, vocal de l’Associació de Dones de l’Associació de Veïns Esquerra de l’Eixample, es mostra sorpresa pel retard i assegura que un equipament així “és vital al barri més poblat de gent gran de Barcelona”.

Contractació pública complicada

L‘Institut Municipal de l’Habitatge explica a betevé que estan agilitzant al màxim la normativa de contractació pública, però les empreses que hi opten no es volen fer càrrec de la feina feta per l’anterior constructora. A més, han hagut de revisar en quin estat estan els treballs per poder tornar a licitar l’obra.