persones cegues

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona millorà l’accessibilitat dels seus equipaments per a persones amb discapacitat visual, auditiva o intel·lectual a través d’una inversió d’un milió d’euros dels fons Next Generation. La inversió permetrà que aquests col·lectius “puguin entendre i accedir” a la informació. Es calcula que les persones usuàries potencials dels equipaments sensorials per millora accessibilitat són aproximadament 60.000 residents a Barcelona. En un comunicat, el consistori assegura que no n’hi ha prou amb l’eliminació de barreres arquitectòniques i que cal “refer” la ciutat a mida de la discapacitat comunicativa, sensorial i intel·lectual.

Amb el projecte de millora de l’accessibilitat comunicativa es vol aconseguir que les persones amb discapacitat visual, auditiva o intel·lectual puguin entendre i accedir a la informació necessària per arribar als punts d’atenció a la ciutadania i fer ús de l’oferta de serveis municipals, tant presencialment com de forma telemàtica.

L’objectiu d’aquest projecte és millorar l’autonomia personal i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, facilitar la comunicació i la informació de la localització, entorns, ascensors, sistemes d’alarma i regulació de torns i cues de forma accessible, i acostar els serveis municipals a tota la ciutadania i fer més amable la relació amb l’administració municipal.