El govern municipal de Barcelona ha assegurat que a l’avantprojecte de la llei d’habitatge que ha aprovat el Govern espanyol (PSOE i Unides Podem) li cal ambició i per això caldrà treballar juntament amb les entitats “perquè estigui a l’altura” i modificar-la durant el tràmit parlamentari.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha dit que “no ens podem permetre que, després de tants anys esperant una llei estatal sobre el dret a l’habitatge, tinguéssim un text que sobre el paper sembla molt interessant però a l’hora de fer-lo efectiu no resol aquelles qüestions que són les que s’han de tocar: els canvis estructurals“. Ha lamentat que fins ara les coses no s’han fet bé perquè s’ha afavorit l’especulació.

Caldrà treballar en el període d’esmenes

Per això la regidora ha apuntat que s’haurà de treballar molt en el període d’esmenes al Congrés amb la ciutadania i els moviments socials, “per aconseguir que aquest text estigui a l’altura de les expectatives i que quan s’hagi d’aplicar resolgui els problemes”.

Tot i així, Martín ha volgut destacar que l’avantprojecte “és la primera llei estatal que està afrontant qüestions que la ciutadania ha posat sobre la taula, com ara millorar el parc d’habitatge a preus assequibles a tot l’estat”.

El govern català creu que és decebedora

El govern de la Generalitat tampoc veu amb bons ulls l’avantprojecte de llei. Creu que és “una llei decebedora i recentralitzadora“, i “una oportunitat perduda” perquè considera que el Govern espanyol no ha inclòs cap mesura que eviti desnonaments ni tampoc lloguer social obligatori, i a més a més “rebaixa la llei catalana”.