El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha anunciat que el govern ha previst una partida extraordinària de 100.000 € per promocionar de forma immediata el comerç i l’activitat cultural que van quedar afectats per les mobilitzacions postsentència. L’anunci l’ha fet a la V Summit Barcelona On, organitzada per l’entitat comercial Barcelona Oberta, que aplega els comerciants del centre de la ciutat.

Collboni ha dit que hi haurà un 50 % del pressupost destinat a dinamitzar el comerç i l’altra meitat es destinarà al sector cultural. Aquesta inversió es traduirà en anuncis a la premsa.

Fa una setmana que els comerciants perjudicats van reunir-se amb l’Ajuntament per determinar mesures de protecció per a futures mobilitzacions que puguin afectar negativament en la facturació del sector. Els botiguers del centre de la ciutat van comptabilitzar pèrdues econòmiques de fins al 70 %.

Els responsables de les associacions comercials han valorat positivament l’anunci però també han dit que es queda curt “li afegiriem uns quants zeros”, ha ironitzat un d’ells. “Amb aquesta quantitat arribem a poc, però sempre és millor que res”, ha afegit un altre.

Els comerciants demanen un pla econòmic

Al seu torn els comerciants també han aprofitat per fer la carta als reis. El president de Barcelona Oberta, entitat organitzadora del V Summit Barcelona On a El Molino, ha reclamat “un pla econòmic que rellanci la ciutat, connecti Barcelona i la torni a posar en mode on”. Gabriel Jené també ha demanat a les administracions que dialoguin.

En el capítol de les alabances els comerciants han reconegut que “la seguretat i el problema amb el top manta han millorat”. Respecte a la campanya de Nadal han confiat  que “amb l’entrada del PSC al govern aconseguirem que la il·luminació i el Nadal es visquin amb més intensitat a partir de l’any vinent”. En aquest sentit Collboni ha ironitzat dient que “no ens veurà la NASA però esperem un gran canvi”.