Francina Vila (grup Demòcrata) ha instat el govern municipal a “ampliar el temps d’escrutini” de l’empresa, alhora que ha demanat utilitzar la tecnologia necessària per fer “un control exhaustiu” de l’activitat per evitar nous fraus. També ha demanat més controls preventius Santiago Alonso (Cs), qui ha animat el govern a “ser impecable” en la lluita contra el frau. Alberto Fernández Díaz (PP) ha advocat per “continuar amb els auditories” a totes les empreses contractades per l’Ajuntament i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha demanat que es “protegeixi la ciutadania” del frau.

De la seva banda, Jordi Coronas (ERC) ha criticat que el govern municipal no mostri la mateixa fermesa que en les irregularitats de Glòries: “Posen molt d’èmfasi en algunes coses, però en d’altres només obren un expedient”, ha dit. Per això ha demanat que s’inhabiliti FCC i “faci penitència” abans de poder-se presentar a nous concursos públics. En aquest sentit, María José Lecha (CUP) ha assegurat que un frau de 3,3 milions d’euros són motiu suficient perquè l’Ajuntament “intervingui el servei i la gestió” que presta FCC.

Segons la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ara s’obre un període de tres mesos perquè els tècnics municipals estudiïn quines sancions es poden aplicar, tot i que el govern ja té sobre la taula sancions milionàries i, fins i tot, la rescissió del contracte.