L’Ajuntament de Barcelona estudia tallar més carrers al trànsit durant els caps de setmana per evitar aglomeracions de persones coincidint amb el confinament municipal. “La voluntat és oferir el màxim d’espai públic obert i accessible”, ha afirmat el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, que ha descartat haver de tancar parcs o platges.

Badia ha dit que la intenció és “donar més oxigen” a la gent i que allà on es detecti més concentració de persones s’oferirà més espai públic. A principis d’octubre es va reprendre la iniciativa Obrim carrers amb talls de trànsit tot el cap de setmana als eixos Sants – Creu Coberta i a Gran de Gràcia. “Haurem d’ajustar si cal algun carrer més”, ha apuntat el regidor, que ha dit que les vies obertes als vianants tenen “molt ús”.

El doble de gent als parcs

En termes generals, l’Ajuntament ha fet una valoració positiva de l’ocupació de parcs i platges en el primer cap de setmana de confinament municipal. Eloi Badia ha explicat que alguns parcs han doblat i, en alguns casos, triplicat la presència de visitants, però no s’ha arribat a la saturació. El regidor ha detallat que en alguns parcs es va haver d’actuar a l’hora de tancar (20 h) per fer sortir la gent.