El novembre de l’any passat, el govern municipal va acordar 48 actuacions a desenvolupar, de les quals ja se n’han engegat 28 i tres ja han finalitzat. La regidoria de Feminismes i LGTBI ha dividit les actuacions en tres àmbits: el sistema d’informació i anàlisi; el sistema de detecció, atenció i recuperació; i el sistema de prevenció. Una de les mesures més destacades és l’ampliació dels Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIADS) a les noies a partir dels 12 anys, ja que fins ara era a partir dels 18.

El govern municipal també ha creat la Unitat de Tràfic d’Éssers Humans per lluitar contra l’explotació sexual a la ciutat i, de forma paral·lela, s’ha introduït una clàusula social sobre assetjament sexual per raó de sexe a les empreses que donen servei municipal o treballen al consistori. També s’ha establert un nou protocol de dol de la ciutat per feminicidi, que s’activa cada vegada que una dona és assassinada per un home a la ciutat.

La sensibilització també s’ha volgut dur a terme a les escoles, impulsant una cinquantena de tallers de prevenció a una vintena de centres educatius de la ciutat amb la participació de més d’un miler d’alumnes. La regidoria de Feminismes i LGTBI també augmentat els recursos a diverses entitats que s’encarreguen de l’acompanyament a les dones que han patit violència masclista.