L’Ajuntament ha començat a establir les bases de la normativa que regularà els patinets elèctrics compartits, juntament amb les empreses del sector. De fet, aquest dijous al vespre la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, es va asseure amb els responsables de 23 empreses interessades a operar a Barcelona i dues que ja ho estan fent.

Segons ha explicat Alarcón a betevé el matí següent a la trobada, “la reunió va ser reeixida” i el govern municipal va explicar les dues premisses amb què treballa: d’una banda, el calendari per tenir llesta la normativa a la tardor; i, de l’altra, com calcularà el nombre màxim de llicències que donarà.

La regidora de Mobilitat ha assegurat que els tècnics municipals es basaran en la normativa de bicis i motos compartides, però no ha desgranat quin serà el topall de patinets elèctrics compartits. Això sí, segons Alarcón “les empreses van estar d’acord” amb les bases plantejades per l’executiu.

Per la seva banda, el director de comunicació de Reby (una de les dues empreses que ja estan operant), Jordi Tomàs, també ha explicat a betevé que les empreses van fer propostes durant la reunió, com oferir espais privats per estacionar-hi els patinets. Tots aquests detalls s’acabaran de concretar en la resta de reunions entre les dues parts.

Es manté la mà de ferro: 200 patinets requisats

En paral·lel a les converses per consensuar la normativa, l’Ajuntament manté la mà de ferro contra els patinets compartits aparcats a l’espai públic sense llicència. Són de les empreses Reby i Bird, i ja se n’han requisat al voltant de 200. Rosa Alarcón ha avisat que “seguirem actuant amb mà de ferro contra les empreses que no respectin l’acord” —al qual van arribar abans de l’estiu— per no operar fins que hi hagi una regulació.

Les requises s’emmarquen en un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana i B:SM per treure del carrer tots aquells patinets aparcats en ancoratges per a bicicletes o recolzats al mobiliari urbà. Un equip de betevé va poder acompanyar una patrulla de la Urbana encarregada de detectar, multar i requisar patinets elèctrics compartits pels voltants de la plaça de Catalunya.