L'Ajuntament no sabia res del conveni que ahir van signar Turisme de Barcelona i la Generalitat per fomentar el turisme sanitari. De fet, asseguren que van conèixer la notícia a través dels mitjans de comunicació. AGUSTÍ COLOM, regidor de Turisme "Resulta incomprensible i inadmissible que la firma d'un conveni sobre aquest tema o qualsevol altre per part d'una entitat en què participa l'ajuntament de Barcelona doncs no haguem tingut notícia ni en la seva el.laboració ni en la seva signatura" En aquest projecte hi participen alguns dels hospitals privats més importants de Barcelona. L'Ajuntament diu que aquest matí ha rebut el conveni signat ahir i que ara l'estudiarà. Però, d'entrada, no comparteixen que es destinin recursos públics per promoure aquest tipus de turisme. AGUSTÍ COLOM, regidor de Turisme "S'està parlant d'un import de 200.000 euros, la meitat del qual va a càrrec de la Generalitat de Catalunya i l'altra meita va a càrrec de l'Ajuntament de Barcelona via Turisme de Barcelona. Qualsevol recurs públic per petit que sigui hauria d'anar destinat doncs a solucionar els problemes que té la gent que resideix a la ciutat i que és bàsicament solucionar el problema de les llistes d'espera" La setmana que ve es convocarà una reunió d'urgència amb la direcció del Consorci de Turisme per analitzar què ha passat i com evitar que es repeteixi una situació similar.

El consistori defensa que no ha participat “ni en la presentació ni en la confecció” de la marca de turisme mèdic Barcelona Medical Destination. El regidor de Turisme i vicepresident del consorci Turisme de Barcelona, Agustí Colom, ha lamentat “el fons i les formes” de la iniciativa que, explica, han conegut a través dels mitjans. Colom considera “incomprensible i inadmissible” que el consorci hagi signat un conveni sense el coneixement de l’Ajuntament, que participa en bona mesura a Turisme de Barcelona. A més, el regidor no comparteix que es destinin diners públics a promocionar la sanitat privada.

Per tot això, l’Ajuntament ha demanat una reunió d’urgència amb el president del comitè executiu i la direcció de Turisme de Barcelona perquè no es torni a repetir aquesta situació i, alhora, revisar el conveni signat amb l’Agència Catalana de Turisme, Barcelona Centre Mèdic i Barcelona Medical Agency.

Turisme de Barcelona i la Generalitat de Catalunya van presentar aquest dijous la nova marca Barcelona Medical Destination. L’Hospital Quirón, el Barnaclínic, l’Institut Guttman i la Fundació Puigvert, entre altres centres, s’han acollit a la iniciativa.

PSC, CiU, PP i la CUP reaccionen davant la posició del govern municipal

Des del Grup Municipal de CiU, Sònia Recasens defensa que potenciar el sector sanitari “és una aposta per retenir talent, innovació i recerca”. La regidora també ha recordat que el perfil del visitant de turisme mèdic és de llarga estada i amb capacitat adquisitiva.

Per la seva banda, Jaume Collboni ha afirmat que “promocionar Barcelona com a destí on les persones vinguin a millorar la seva salut mai no pot ser negatiu”. El president del Grup Municipal del PSC ha afegit que “l’activitat sanitària millora la innovació i l’excel·lència mèdiques i redunda en benefici de tots els usuaris d’aquests i la resta de centres mèdics”.

D’altra banda, Alberto Fernández Díaz, qualifica de “greu irresponsabilitat enfrontar la sanitat privada amb la pública perquè l’èxit del nostre model sanitari és la complementarietat de les dues”. El president del grup municipal del PP, també ha dit que la ciutat reuneix bones condicions per convertir-se en una potència internacional del turisme de salut.

Des del Grup Municipal de la CUP exigeixen la “derogació immediata del conveni“. També posen en dubte que el govern municipal no conegués l’existència del projecte, tenint en compte que l’alcaldessa, Ada Colau, és la presidenta del Consell General de Turisme de Barcelona.