L’Ajuntament de Barcelona ha fet valoració de la primera nit de la Mercè 2022. El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha assegurat que va ser una nit cívica, festiva i pràcticament sense incidències rellevants. Fins i tot, inferiors a les d’una nit normal de cap de setmana. I, tot això, malgrat la pluja, que va esguerrar tant el Toc d’inici com alguns dels concerts, que van haver d’acabar abans d’hora.

Martí s’ha referit també a les aglomeracions que es van produir en algunes estacions de metro. Ha assegurat que els dispositius van funcionar perfectament: “Tancant parades quan podia haver-hi perill, redistribuint la gent cap a altres àmbits”. Per tot això, ha felicitat i agraït la feina als serveis municipals, especialment la Guàrdia Urbana i els equips de neteja.

Més de 40.000 persones a Maria Cristina

En ser preguntat sobre dades de participació, el tinent d’alcalde de Cultura ha dit que encara no tenen les xifres oficials. Tot i això, ha calculat que a l’avinguda de la Reina Maria Cristina s’hi van aplegar més de 40.000 persones. Es tracta d’un dels escenaris amb més assistència i de “gent més jove”.

De cara a la resta de dies de festa major, Martí ha assegurat que la d’aquest dissabte “serà la nit grossa i estic segur que serà un èxit“. Això sí, adaptant els actes i la programació a l’evolució de la meteorologia, que continuarà inestable. “Les llàgrimes de Santa Eulàlia, aquest any, han estat més fortes que altres anys” ha dit.