bandera-franquista-àguila

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha identificat dues de les persones que van exhibir símbols anticonstitucionals al monument a Colom el 12 d’octubre, i ha ampliat la denúncia que va presentar la setmana passada a la Fiscalia d’Odi a través de l’Oficina per la No Discriminació (OND). La identificació d’aquestes dues persones s’ha pogut fer gràcies a la col·laboració ciutadana, expliquen fonts del consistori.

L’OND va analitzar les imatges de la concentració espanyolista a Colom, en què es veien banderes franquistes o esvàstiques i com alguns participants proclamaven crits com “Heil Hitler” o “Viva Franco”, i va presentar la denúncia l’endemà del 12 d’octubre.

En el moment d’informar sobre la denúncia, el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ja va dir que “no es pot deixar impune l’exhibició de símbols franquistes o feixistes o simbologia nazi”. En l’escrit d’ampliació, presentat aquest dilluns, l’Oficina per la No Discriminació sosté que els fets que van tenir lloc a Colom “afecten els interessos de la ciutat”.