( ACN/redacció) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els representants dels grups municipals de Barcelona han rebut aquest matí, a l’Ajuntament de Barcelona, les entitats ucraïneses de Barcelona minuts abans d’iniciar el consell plenari de febrer, en què s’ha presentat una declaració institucional de condemna de la invasió russa a Ucraïna. La declaració institucional denuncia “la violació brutal” de totes les normes de dret internacional per part de Rússia, que “posa tota la humanitat a la vora del desastre”. El text reclama la retirada immediata de les tropes russes del territori ucraïnès i el compliment de la legalitat internacional.

El text, llegit per la tinenta d’alcaldia Laia Bonet, denuncia que “Rússia busca destruir la unitat dels països democràtics i retornar al món d’imperialisme i les guerres colonials”. D’altra banda, també afegeix que està posant tota la humanitat “a la vora del desastre“. “Volem la pau justa i la llibertat per al poble ucraïnès”, diu el text, que conclou amb l’exigència de la retirada de les tropes i el compliment dels drets humans i la legalitat internacional.

Una pancarta a la façana de l’Ajuntament pel primer aniversari de la invasió russa

Amb motiu del primer any d’ençà de la invasió russa, l’Ajuntament llueix una pancarta a la façana amb el missatge “Barcelona amb Ucraïna” i a les 12 h s’ha fet un minut de silenci en memòria de les persones mortes a causa del conflicte bèl·lic a Ucraïna.  

Foto: Blanca Blay (ACN)