cotxe formula 1 barcelona 2024 gp montmelo
@RedBullEsp

(ACN/redacció) L’Ajuntament de Barcelona ha defensat l’exhibició de monoplaces de la Fórmula 1 que està prevista al passeig de Gràcia el proper 19 de juny a la tarda, i ha subratllat que és un esdeveniment “perfectament compatible” amb la voluntat i el “compromís clar” del consistori local de “seguir pacificant el trànsit, reduint el CO2 i combatent la contaminació acústica”. L’equip de govern, encapçalat per Jaume Collboni, subratlla que es tracta d’un esdeveniment “puntual i extraordinari” i surt així al pas de l’opinió de la Sindicatura de Greuges de la capital catalana, que considera que l’esdeveniment no s’hauria de fer a la ciutat sinó al Circuit de Catalunya. El consistori defensa, alhora, la “projecció internacional” que el circuit aporta tant a Barcelona com a Catalunya.

Segons l’Ajuntament, el Circuit de Catalunya és una infraestructura “clau” per a la indústria de l’automoció, “la innovació i la captació de talent amb influència sobre l’àrea de Barcelona”.

Per això el consistori “dona suport” a l’esdeveniment gratuït adreçat a la ciutadania que aquest equipament ha organitzat al passeig de Gràcia i a plaça Catalunya. El govern local considera que així s’apropa una activitat amb “molts seguidors” que, majoritàriament, només es pot veure per televisió.

El síndic de greuges: “No és coherent amb les polítiques de mobilitat sostenible”

En canvi, la Sindicatura de Greuges de Barcelona considera que l’exhibició “no és coherent” amb les polítiques de mobilitat sostenible, ni amb el respecte als drets a l’espai públic, a un medi ambient sa i a la salut. Per això, ha afirmat que s’hauria de traslladar al Circuit Barcelona-Catalunya, a Montmeló.

El síndic ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que ponderi els beneficis que obtindrà la ciutat acollint aquesta activitat i l’afectació de drets de ciutadania que suposarà i consideri “la possibilitat de cancel·lar-la”. Per al síndic, és “difícilment justificable” autoritzar activitats contaminants en un context de crisi climàtica.