El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, creu que cal revisar de forma immediata el règim sancionador de la normativa de terrasses. Reconeix que de forma majoritària els restauradors no respecten el nombre de taules i cadires que tenen fixades a la llicència, cosa que multiplica la feina inspectora. “Això suposa una despesa en recursos humans per l’Ajuntament i al districte que ja està sent inassumible, critica. “No pot ser que hàgim de posar tantes multes”, diu el regidor.

Des del gener, el districte de Ciutat Vella ha obert 732 expedients per infraccions detectades, 214 al barri Gòtic, 211 al Raval, 174 a la Barceloneta i 133 a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Una xifra que ha crescut molt respecte de l’any passat, quan en tot l’any es van obrir 500.

La solució: treure la llicència en casos d’incompliments reiterats

Rabassa reconeix que hi ha alguns casos que són “molt frustrants” per a l’administració local. “Signo constantment multes al mateix restaurador”, assegura. Davant d’això, considera que una solució és que l’Ajuntament pugui treure la llicència de terrassa a “aquell que incompleix de manera reiterada”.

El regidor recorda que l’Ajuntament està endreçant les llicències de terrasses que es van atorgar durant la pandèmia i que també s’estan reduint els horaris en aquells punts més conflictius. Rabassa també ha aprofitat per fer una crida a la “responsabilitat” del sector. “Volem restauradors que cuidin els carrers i les places”, sentencia.

La FAVB demana l’actuació urgent del defensor del poble

La crítica de Rabassa arriba el mateix dia que la FAVB i la FRAVM, la federació d’entitats de Madrid, hagin demanat de forma conjunta al defensor del poble una actuació urgent per frenar el que consideren una “expansió descontrolada” de les terrasses a les dues ciutats. Des de la FAVB alerten que oficialment hi ha 2.000 taules més que abans de la pandèmia, però coincideixen amb el consistori que en realitat la xifra es queda curta perquè molts restauradors no compleixen amb les taules autoritzades. “El més habitual és que en posin el doble, el triple o més”, afirmen.