L’Ajuntament de Barcelona destaca que l’actuació policial a l’Antiga Massana ha permès “recuperar” aquest edifici municipal. “No hi ha hagut una desocupació, hi ha hagut una recuperació”, ha destacat el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle. L’actuació, ha afegit, posa punt final a un expedient del 2021 que tenia com a objectiu recuperar aquest equipament, que ha estat sempre “ocupat de forma il·legal”.
Batlle ha explicat que el procediment ha estat “absolutament garantista” i s’ha fet a requeriment del Jutjat Contenciós Administratiu número 17. Afegeix, a més, que dona per tancat el diàleg amb les persones que gestionaven aquest espai, després que el rebutgessin a canvi de retirar-se de l’edifici.
“La recuperació està feta i es mantindrà”
L’Ajuntament té clar que aquesta “recuperació” de l’Antiga Massana es mantindrà. “No permetrem més ocupacions”, ha dit Batlle. “Volem acabar ara i en el futur amb qualsevol dinàmica il·legal i de clara usurpació d’espais públics”, ha dit el responsable municipal de Seguretat.
Durant la compareixença, Batlle també ha anunciat que en les propers setmanes l’Ajuntament anunciarà les actuacions que es duran a terme a mitjà i llarg termini per reformar aquest espai —que forma part de l’antic Hospital de la Santa Creu—, juntament amb la plaça de la Gardunya, la remodelació dels Jardins del Doctor Fleming i la reforma del Mercat de la Boqueria. L’objectiu, ha dit, és reforçar-ne l’ús públic i d’equipament i canviar les dinàmiques de l’entorn.
De fet, el regidor, el comissionat i el gerent del districte han mantingut aquest dimarts una reunió amb la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, La Perla 29, l’IEC i la Reial Acadèmia de Farmàcia. En la trobada s’han informat les entitats que amb la recuperació de l’edifici de l’Antiga Massana s’avançarà en el projecte de remodelació de l’antic hospital, en què totes tenen implicació.
