La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, no descarta que els espais secrets que hi ha sota la plaça de les Glòries puguin convertir-se en un equipament. Són, en total, quatre habitacles subterranis de mides diverses que es van generar amb la construcció del túnel viari i que estan tancats al públic. Els espais no tenen, per ara, un ús definit i, segons ha confirmat Sanz a betevé, l’Ajuntament de Barcelona encara està pensant què s’hi pot fer.

Els espais fan entre sis i vuit metres d’alçària i estan situats entre el túnel viari i la superfície de la plaça. La responsable d’Urbanisme admet que són “espais habitables” i que podrien tenir usos culturals o fer-los servir per a exposicions. “No tenim res tancat, encara”, ha dit Sanz. En un dels espais s’havia plantejat un aparcament de bicicletes, però tampoc no està definit.

Per veure la viabilitat d’aquests habitacles, el consistori va encarregar un estudi arquitectònic. L’equip Flexoarquitectura va presentar una proposta per integrar i fer emergir els espais en el futur Parc de les Glòries. Per aconseguir-ho, va plantejar convertir-los en un hivernacle, un umbracle i una gruta amb una torre mirador. Es tracta, però, només d’una proposta que l’Ajuntament haurà de valorar i, si és el cas, encaixar en el projecte de la Canòpia urbana.