local buit

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha fet marxa enrere en la compra de dos locals més, en el marc del programa Amunt persianes. Tot i que l’objectiu d’aquest projecte és que el consistori compri locals buits per omplir-los amb activitat nova, el cert és que a la convocatòria s’hi han colat alguns immobles que no estan buits. El primer cas en fer encendre les alarmes dels inquilins és el de 14 locals de les Corts, a qui el propietari ara vol fer fora.

Al districte de Ciutat Vella hi ha passat un cas similar, tal com ha denunciat el regidor d’ERC, Jordi Castellana. Un particular i dues societats van presentar un local (entre els carrers de Mercaders, 10, i de Sidé, 1) perquè l’Ajuntament el comprés. En un primer moment, el consistori va incloure l’immoble a la llista de locals a comprar, però finalment l’operació ha quedat en paper mullat perquè els propietaris han manifestat que no podrien “lliurar el local lliure i vacu”. L’Ajuntament tenia previst desemborsar 294.000 € per aquest local.

tuit jordi castellana erc

L’altre local, propietat d’un conseller dels comuns

L’altre local que ha acabat caient de la convocatòria —i que, inicialment, l’Ajuntament sí que tenia previst comprar— és un immoble que hi ha al carrer del Bruc, número 144, (Eixample), propietat de dos particulars. Es dona la circumstància que un dels propietaris és Max Cahner, que és conseller de Barcelona en Comú a Sarrià – Sant Gervasi. Junts ja va denunciar aquesta situació.

En aquest cas, la Comissió de Govern no ha tombat la compra de “motu proprio”, sinó que els dos propietaris del local han presentat la seva renúncia a vendre els locals. El consistori tenia previst pagar-los la suma de 245.000 €.