El primer tinent a l’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha denunciat aquest dissabte la utilització del logo de l’Ajuntament Barcelona per part d’Espanya Global. És l’antiga Marca España, ara renovada i impulsada de nou pel ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, per promocionar l’estat espanyol en l’àmbit internacional i reforçar-ne la imatge democràtica durant el judici del procés. Pisarello assegura que el consistori no havia donat permís per la utilització d’aquesta imatge en la campanya publicitària del Govern espanyol.

La queixa del consistori arriba l’endemà que el Barça anunciés que la fundació tampoc no havia donat permís per a la utilització del seu logo. La Fundació FC Barcelona va denunciar que no tenia cap conveni amb la Marca España, i que per tant estudiarien quines accions legals podien empendre. De moment, ho han deixat en mans dels seus advocats.

Fonts municipals han explicat  que al llarg de l’última legislatura no hi ha hagut cap col·laboració en la Marca España. L’últim acord que els consta és amb l’Associació de Marcas Renombradas Españolas al juliol del 2012, durant el mandat d’en Xavier Trias. I aquest no els compromet a cap altra aportació.

Per això, han anunciat que revisaran amb el Ministeri d’Exteriors la idoneïtat de l’aparició del logo de Barcelona en aquesta campanya. “Més encara quan ja hem demostrat que apostem per altres mecanismes per potenciar la imatge de ciutat”, han explicat a betevé fonts municipals.

Irene Lozano diu que els polítics empresonats “han comès un delicte”

Aquesta no és l’única polèmica al voltant d’España Global. Aquesta setmana, la secretària de l’Estat espanyol de l’organització, Irene Lozano, va dir en una entrevista de la BBC ràdio que els polítics independentistes empresonats eren “líders que han comès delictes“. Unes paraules molt criticades ja que de moment cap tribunal s’ha pronunciat al respecte.