L’Ajuntament de Barcelona admet que la ciutat està més bruta del que és habitual durant l’estat d’alarma pel coronavirus. La tinenta d’alcalde, Janet Sanz, ha explicat que s’acumula més pol·len als carrers amb l’arribada de la primavera. El motiu és que ara hi ha un 44 % del personal de neteja de la ciutat treballant i està previst que aquesta setmana s’incrementi a un 66 % i així de forma progressiva, en les diferents fases de desconfinament, fins a tenir el 100 % de la plantilla treballant.

Segons l’Ajuntament, els equips estan funcionant “d’acord amb els plans de contingència municipals que es revisen i projecten de cara a cada fase del desconfinament”. Si ara hi ha un 44 % de la plantilla en marxa és “en consonància amb la baixada d’activitat i l’ús de l’espai públic”.

A banda, Sanz ha explicat que hi ha diverses persones de la plantilla malaltes i que estan de baixa. Alhora ha explicat que negocien amb els sindicats la tornada de la plantilla a la feina a poc a poc. Durant l’emergència sanitària, el personal fa torns per garantir la neteja a la ciutat.

Sobre la recollida de pol·len, l’Ajuntament ha canviat els equips d’escombrat manual per equips d’escombrat amb cotxe des del cap de setmana passat. 

L’Ajuntament detecta un increment d’incivisme amb els residus al carrer

Des del govern municipal, s’explica que en les darreres setmanes de confinament s’ha vist un augment del incivisme pel que fa als residus al carrers: hi ha més excrements de gossos que no són recollits, bosses fora dels contenidors, trastos vells al carrer. L’Ajuntament recorda que hi ha una ordenança per multar els amos incívics i recorda que els punts verds estan tancats des del 16 de març i que no s’han de deixar trastos vells al carrer.