El govern municipal s’ha compromès a fer una auditoria, coordinada pels Bombers de Barcelona i els serveis tècnics d’Urbanisme, per detectar tots els infrahabitatges de Barcelona i avaluar-ne tant els riscos de seguretat que hi puguin haver com l’impacte d’aquestes ocupacions en els veïns. Es tracta d’una proposta impulsada pel Grup Municipal de Junts que s’ha aprovat a la comissió de Presidència amb els vots a favor de totes les formacions polítiques i l’abstenció d’Esquerra Republicana (ERC).

El portaveu de Junts, Jordi Martí, ha defensat que la iniciativa ha de servir per intentar evitar accidents com el que va passar el 30 de novembre al local ocupat de la plaça de Tetuan, en què una família amb dos menors va morir a causa d’un incendi: “Va fallar la prevenció. […] Tots plegats teníem molta informació i no es va poder, o no es va tenir la capacitat per impedir un incident com aquest, amb un resultat tan dramàtic”, ha lamentat.

El tinent d’alcalde en Seguretat, Albert Batlle, ha aprofitat per destacar que els informes preliminars dels Mossos d’Esquadra i dels Bombers de Barcelona apuntaven que la causa de l’incendi va ser fortuïta i que, per tant, “els informes difícilment podien detectar un perill imminent“. En aquest sentit, també ha recordat que a la llista de locals ocupats del Departament d’Interior constava els problemes de convivència que generava l’ocupació d’aquesta antiga seu bancària, però no parlava de perills estructurals.