polígon industrial Bon Pastor

L’Ajuntament de Barcelona destinarà sis milions d’euros per comprar naus industrials buides als polígons de l’Eix Besòs. La intenció és reactivar la zona amb projectes d’indústria 4.0 i economia circular i sostenible. Per comprar les naus es farà un concurs públic i s’obrirà un termini per rebre ofertes dels propietaris interessats en vendre. En paral·lel, el consistori buscarà operadors locals i internacionals que s’instal·lin en aquestes naus.

Es calcula que a la zona hi ha 51 naus buides, que representen un 7 % de tota l’àrea industrial. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que la intenció és buscar “un, dos o tres espais grans” més que no pas naus petites. S’espera que les compres es facin efectives el primer semestre del 2022. Per seleccionar les naus, es tindrà en compte la ubicació, l’estat de conservació i la superfície (entre 1.500 i 5.000 metres quadrats).

Faig una crida als qui vulguin invertir: Barcelona és el lloc adequat, tenim espais i l’ecosistema tecnològic és garantia d’èxit
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

La mesura s’emmarca en l’acord pressupostari amb ERC, que preveia la compra de naus industrials a banda de la ja anunciada per comprar locals comercials. Collboni ha dit que es busca “un barri on viure i poder treballar” i que la reactivació dels polígons persegueix l’objectiu de crear llocs de treball qualificats per a la gent jove. El primer tinent d’alcalde ha fet, també, una crida als inversors per apostar per Barcelona.

A l’hora de seleccionar les naus, s’ha fixat com a “zona preferent” l’entorn de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz, per la qual ja es va anunciar un pla que transformarà el solar per acollir activitat econòmica i habitatge. L’àrea prioritària la formen les naus que hi ha als carrers de la Ciutat d’Assumpció, Sant Adrià, Costa Brava, Sèquia Madriguera i Lima, al barri del Bon Pastor.