L’Ajuntament de Barcelona ha rebut aquest dijous 12 tones de material sanitari per protegir treballadors municipals de serveis essencials durant la crisi del coronavirus. En el carregament, que s’ha comprat a la ciutat xinesa de Xangai, hi ha 600.000 mascaretes quirúrgiques, 5.000 busos de protecció sanitària, 12.000 ulleres i 9.600 gorres. El material s’ha aconseguit gràcies als contactes amb la comunitat xinesa.

Es tracta de la compra més gran que ha fet fins ara l’Ajuntament, per la qual ha abonat 500.000 euros. El material, que s’emmagatzema en uns tallers municipals del carrer de Perú, ha arribat gràcies a un avió llogat per l’Exèrcit espanyol, que ha assumit els costos del trasllat. L’avió va arribar aquest dimecres a Torrejón de Ardoz (Madrid) després de fer escala a Minsk (Bielorússia). Tot el carregament s’ha traslladat a Barcelona en camions.

material protecció Ajuntament

Les mascaretes i altres elements de protecció es destinaran als treballadors de serveis essencials de l’Ajuntament amb més presència al carrer i que tenen un contacte més directe amb la ciutadania: Serveis Socials, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana, mercats municipals, Mercabarna, Cementiris de Barcelona i els serveis de neteja.

Protecció per quatre setmanes

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que amb aquest material es garanteix la protecció dels serveis municipals essencials durant quatre setmanes i que hi ha més comandes en marxa per garantir el subministrament si la situació d’excepcionalitat s’allarga. “Tenim molt present la seguretat dels treballadors i fem tot el possible per assegurar el material de protecció”, ha afirmat.

A banda del que s’ha comprat a Xangai, diverses ciutats xineses que tenen acords de col·laboració amb Barcelona han confirmat que donaran més material de protecció a través d’entitats. És el cas de Shenzhen, Yiwu i la mateixa Xangai, que aportaran 150.000 mascaretes. Les comunitats xineses i coreanes de Barcelona han donat 15.000 mascaretes més i estan comprant més material que arribarà a la ciutat en les properes setmanes.