Jaume Sisa cantant escenari

La Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cultural al cantautor Jaume Sisa. Ara, la decisió es durà al plenari municipal i se sotmetrà a una nova votació. L’artista, veí del Poble-sec, va ser un dels noms més destacats de l’escena musical barcelonina i catalana, i se’l considera un referent del moviment underground i la contracultura de la Barcelona dels anys 60 i 70. L’Ajuntament defineix Sisa com un músic inquiet i bohemi, cantautor i poeta que des dels inicis de la seva carrera ha anat teixint un univers creatiu propi. Dels seus treballs en destaquen ‘Qualsevol nit pot sortir el sol’ (1975) i ‘Sisa & Melodrama‘ (1980).

Els inicis de Sisa

La carrera musical de Jaume Sisa va començar el 1966 i dos anys després es va integrar al Grup de Folk amb altres artistes com Pau Riba, Jaume Arnella, Oriol Tramvia, Ovidi Montllor i en el moviment de la Nova Cançó catalana, on va gravar el seu primer senzill, ‘L’home dibuixat’. El seu primer àlbum, ‘Orgia’, va arribar el 1971, i tres anys més tard va formar l’Orquestra Plateria amb Jordi Batista i Jordi Farràs.

Sisa ha col·laborat amb produccions teatrals i audiovisuals amb la companyia Dagoll Dagom i les sèries televisives ‘Oh! Europa’ (1994) i ‘Oh, Espanya’ (1996)