El cicle d’activitats en línia Els Museus et Visiten vol acostar aquests equipaments a les persones grans sense que hagin de sortir de casa. Les propostes inclouen visites virtuals i converses al voltant de les obres que formen part de les col·leccions.

Per exemple, els records i emocions que desperten les fotografies de Joaquim Gomis, exposades a la Fundació Miró; debatre sobre els elements naturals del Museu de Ciències Naturals; visitar els espais secrets del Monestir de Pedralbes o un passeig per la història del Recinte Modernista de Sant Pau.

Millorar l’estat emocional de la gent gran

L’objectiu de la iniciativa és millorar l’estat emocional de la gent gran i mitigar l’impacte psicosocial del confinament i la pandèmia en el col·lectiu. En concret, el programa s’adreça a les persones grans que viuen soles i són usuàries del servei VinclesBCN o dels casals de gent gran de la ciutat.

En el cas de VinclesBCN, les sessions són tots els dimecres a les 11 hores fins al 9 de juny. I les sessions per a la gent gran dels casals es faran, de moment, a Gràcia amb la previsió d’ampliar-ho més endavant a la resta de districtes. Les sessions són els dijous a les 11 fins al 10 de juny. I l’únic requisit és tenir un dispositiu electrònic i connexió a internet.

La proposta inclou els museus i institucions que formen part de la Taula de Museus i Accessibilitat.