L’Ajuntament de Barcelona ha previst 2.000 actuacions de millora de l’espai públic aquest any repartides pels 10 districtes de la ciutat. Aquestes actuacions s’emmarquen a la part final del Cuidem Barcelona, un pla de xoc impulsat a finals del 2021 amb actuacions urgents per donar resposta als nous usos de l’espai públic per part de la ciutadania i actuar en aquelles zones que presentin més problemes.

Una de les intervencions que hi ha en marxa actualment és al carrer d’Escudellers, on s’està millorant la pavimentació, la base i els elements de drenatge superficial de la via per garantir la seguretat i l’accessibilitat dels vianants. La finalització de les obres està prevista per a la primera quinzena d’abril, segons detalla l’Ajuntament de Barcelona.

A banda, també hi ha actuacions previstes al carrer de Vallcivera, a Ciutat Meridiana, i a l’avinguda Vallbona, on s’hi construirà un col·lector nou de desguàs de 400 metres. L’any passat algunes intervencions destacades es van fer al carrer de l’Atlàntida a la Barceloneta i al carrer de Marià Aguiló i passatge Rovira, al Poblenou.

Millora del clavegueram

Una altra de les actuacions que s’han dut a terme en el marc del Cuidem Barcelona ha estat la millora de la xarxa del clavegueram. Des de l’any passat, s’han rehabilitat més de quatre quilòmetres de xarxa i se n’han construït 5,2 quilòmetres nous, augmentant així la longitud de la xarxa als 1.669 quilòmetres.

La inversió extra en el clavegueram ha estat de més de dos milions d’euros, entre l’any passat i el previst per al 2023. L’objectiu és millorar el funcionament de la xarxa i la reducció de l’emissió de ferum de forma permanent.

Injecció de 70 milions d’euros

El Cuidem Barcelona haurà suposat una inversió de 70 milions d’euros per millorar diferents àmbits a places i carrers de Barcelona amb actuacions variades, com ara la renovació de la pavimentació, rehabilitació o canvi del mobiliari urbà, millora de la xarxa de clavegueram, en enllumenat i altres qüestions de manteniment general. A banda, s’han fet 74 actuacions de manteniment integral a tots els districtes, s’han netejat més de 300.000 m² de pintades i s’ha reforçat el Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.