El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha afirmat que des de l’Ajuntament estaran presents en la mobilització que es farà dimarts a les 18 h per condemnar l’actuació policial i ha assenyalat que cal “la màxima unitat al rebuig dels fets” de diumenge.

Els equipaments que no obriran portes al públic són tots els centres cívics de la ciutat, biblioteques, ludoteques, centres de gent gran, equipaments esportius i espais familiars, a més dels que pugui establir cada districte. Pel que fa als centres educatius, secundaran la protesta la major part d’universitats del país i s’ha suspès l’activitat acadèmica en nombroses escoles i instituts. De fet, el Consorci d’Educació té la intenció d’implicar-se en l’aturada però la decisió depèn en última instància de cada centre educatiu.

La paralització no afectarà els Bombers de Barcelona ni els cossos de seguretat. Pel que fa als centres de salut, la Generalitat ha dissenyat plans de contingència per garantir el funcionament dels serveis d’urgències i emergències, a més de l’activitat d’unitats especials com les cures intensives o la cirurgia oncològica. Les visites als centres d’atenció primària i hospitals o altres proves diagnòstiques no es faran i es reprogramaran.

A més, s’han establert serveis mínims en instituts municipals com Serveis Socials, Educació, Informàtica o mitjans de comunicació. A betevé s’han fixat en el personal que sigui necessari per garantir un 50 % dels informatius. També s’han establert mínims als Serveis Funeraris i en el manteniment i vigilància de Mercabarna.