Voluntària passejant un gos del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona

L’Ajuntament ha aprovat la convocatòria de subvencions a entitats i associacions sense ànim de lucre dedicades a la protecció i la defensa dels animals. En total, s’hi destinaran 50.000 euros, i el termini per presentar sol·licituds serà de 20 dies hàbils a partir de la convocatòria al BOP, prevista la setmana vinent.

L’anunci de la convocatòria de subvencions arriba dies després que l’Ajuntament rectifiqués i anunciés que mantenia els ajuts a les entitats animalistes després d’haver-los retirat per destinar els diners a la covid-19. Les entitats animalistes havien denunciat que el consistori els havia tret els ajuts i van enviar una carta a Ada Colau perquè revisés “amb urgència” la decisió.

El 2020 es van subvencionar 27 projectes

Les subvencions aniran destinades a projectes que estiguin “en línia amb els objectius municipals” com són l’adopció d’animals, la tinença responsable o la protecció de la biodiversitat relativa als animals. L’any passat els diners van servir per subvencionar 27 projectes.

A banda de les ajudes a entitats per valor de 50.000 euros, l’Ajuntament també va aprovar la setmana passada una subvenció específica de 160.000 euros adreçada a les entitats que s’encarreguen del control i la gestió de la població de colònies de gats urbans.