L’Ajuntament ha obert la convocatòria 2020 d’ajudes a la rehabilitació, que prioritzen especialment la millora energètica dels edificis. De fet, per accedir a una de les modalitats caldrà un certificat d’eficiència previ i posterior per rebre la subvenció. En total, el consistori destinarà 20,5 M € en ajudes, amb què pretén generar 4.600 llocs de treball en temps de crisi.

Les cinc modalitats d’ajudes en la convocatòria d’aquest any són les següents:

  1. Eficiència energètica (6,3 M €). Ajuts d’entre el 25 i el 50 % del cost total de la rehabilitació d’espais comuns de la finca. Caldrà un certificat de reducció de la demanda energètica per rebre la subvenció.
  2. Intervencions a l’interior d’habitatges (3 M €). Ajuts de fins a 4.000 € per garantir-ne el confort si cal passar-hi llargues estades (accessibilitat, canviar banyeres per plats de dutxa, humitats, paviments…).
  3. Finques d’alta complexitat (6,2 M €). A través del Pla de barris, l’Ajuntament proposa als veïns la rehabilitació de finques en mal estat. La subvenció va del 65 al 100 % del cost en funció dels ingressos de cada veí.
  4. Pisos privats a la borsa de lloguer social (2,5 M €). Ajuts de fins a 20.000 € per rehabilitar habitatges provats que després passin a la borsa de lloguer social de l’Ajuntament a un preu inferior al de mercat. S’espera captar 125 pisos.
  5. Rehabilitació a Canyelles i el sud-oest del Besòs (2,5 M €). Subvencions de fins al 85 % que poden arribar al 100 % per a la rehabilitació de comunitats amb aluminosi al barri de Canyelles i també al barri del sud-oest del Besòs.