El material que farà possible les eleccions d’aquest diumenge, 14 de febrer, ja s’està distribuint pels punts de votació. Enguany, a Barcelona, hi haurà 365 col·legis electorals, 94 més que en les anteriors eleccions generals, i 1.929 meses, 495 més.

La directora de logística i manteniment de la gerència de Recursos del consistori, Roser Crivellé, ha explicat que el dispositiu electoral que està preparant l’Ajuntament variarà segons les necessitats de cada col·legi per tal de garantir les mesures de seguretat. Però que, en tots els casos, s’han preparat plànols per distribuir les meses i ja s’ha començat a lliurar el material per constituir-les. En total, s’estan movent 4.300 urnes, 1’8 milions de paperetes, 4.000 taules, 7.000 litres de gel hidroalcohòlic, i milers de mascaretes higièniques i FPP2.

Mercat Ninot eleccions 14-F

El Mercat del Ninot, és un dels set mercats municipals que per primera vegada es convertiran en col·legis electorals el proper diumenge i, per tant, un dels que ja ha rebut les urnes i les paperetes. A les mateixes instal·lacions també hi ha el mobiliari, la cartelleria i la resta de material necessari per a la celebració d’aquests comicis. No obstant, no es muntarà fins dissabte al vespre. Un cop acabi la seva activitat de mercat al migdia, es tancarà i desinfectarà abans de preparar les meses. L’operació de desinfecció prèvia es repetirà a tots els col·legis i durant la jornada electoral també hi haurà personal de neteja treballant. A la nit, un cop acabi la jornada lectoral, es repetirà el procés de desinfecció de l’espai i els elements utilitzats.

Com seran les meses?

Al Mercat del Ninot ja hem pogut comprovar, entre força expectació mediàtica, com seran les meses. Les taules que s’utilitzaran seran més llargues de l’habitual, per permetre la separació adequada entre els membres de les meses: més d’un metre i mig. Una mampara de metacrilat els separarà dels votants just al voltant de l’urna i, en tot moment, s’evitarà el contacte físic entre els electors i el personal. El DNI, per exemple, es deixarà en una safata per evitar tocar-lo. Així va ser el simulacre que es va fer amb tota la infraestructura.

Material d’higiene i seguretat de les meses al Mercat del Ninot

També s’aplicaran altres mesures per protegir els membres de les meses electorals. Tindran un lot amb mascaretes, guants, ulleres i bates previst en el manual que va elaborar la Generalitat.