En una compareixença a la Comissió d’Hàbitat Urbà a petició d’ICV-EUiA, Antoni Vives ha dit que s’ha “intentat negociar amb la constructora per tal que repensés l’actuació”, però ha admès que era “dificultós” i ha recordat que hi ha acords des de 2008 per a l’impuls de la construcció de l’hotel que obliguen el consistori a “seguir amb el procediment”.

Tot i això, Vives ha posat sobre la taula la possibilitat d’adquirir el solar del Rec Comtal: “l’única solució que ens queda és la que proposa el senyor Portabella”, ha dit, “que ens l’hem de pensar tres vegades perquè el caler públic és escàs, no li puc ser més sincer”, ha respost la regidora ecosocialista Janet Sanz. El líder d’Esquerra Republicana, Jordi Portabella, ha proposat adquirir el sòl perquè considera que és un espai “tremendament estratègic per a la ciutat”. Segons Portabella, és una zona de molt valor, no només per les recents troballes arqueològiques, sinó també pel que suposa per a Ciutat Vella instal·lar un nou hotel al districte.

La regidora d’ICV-EUiA, Janet Sanz, ha anunciat que seran “ferms amb el promotor” perquè hi ha molts aspectes de la ciutat que l’afecten -com Torre Garcini, Can Ripoll o els horts d’Horta- i ha afirmat que el govern ha de “tenir instruments per revertir projectes que són contraris o poden col·lidir amb drets de la ciutadania”.

Lluita veïnal per aturar la construcció de Núñez y Navarro

Recentment, veïns del barri de Sant Pere Santa Caterina i la Ribera han sol·licitat al consistori que revisi la modificació del Pla especial de reforma interior (PERI). Consideren que és un planejament nul de ple dret i han advertit que tiraran endavant una demanda al Jutjat Contenciós Administratiu si no reben resposta de l’Ajuntament. De fet s’han manifestat contra la construcció d’aquest hotel en diverses ocasions, espai en el qual han reclamat que es facin habitatges socials i es conservin les restes de l’antic rec Comtal i les troballes arqueològiques.