L’acaldessa de Barcelona, Ada Colau, celebra la suspensió de la inversió per ampliar l’aeroport del Prat. En una visita a l’espai protegit de la Ricarda i acompanyada per la vicepresidenta segona del Govern espanyol, Yolanda Díaz, ha qualificat aquest gir de guió de “victòria de la ciutadania” i ha afegit que “s’imposa el sentit comú”. Creu que no és moment “d’entrar en culpes i papers menors dels partits” i també ha insistit a debatre sobre els fons europeus i la necessitat que vagin destinats a inversions que reorientin l’economia cap a un nou model.

Estem contentes perquè s’ha aturat un desastre. Però això no s’ha acabat. Ara hem de parlar de fons europeus, millorar la mobilitat sostenible…
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

En la mateixa línia, la vicepresidenta segona del Govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha apuntat que si la Comissió Europea visités aquest espai “no entendria que es facin propostes com aquesta” (referint-se al projecte d’ampliació de l’aeroport presentada recentment per Aena). Destaca la importància de visitar la zona i convida altres càrrecs públics a fer-ho perquè, diu, canviarien d’opinió.

Preguntada per les diferències dins del Govern espanyol, i per si la seva visita ha accelerat la decisió sobre aturar la inversió, ha apuntat que “he treballat sempre la discrepància en silenci, no entraré en això”. I ha afegit que el president espanyol, Pedro Sánchez, sabia des de feia dies que viatjaria a Barcelona. També ha admès que coneixia la decisió de suspendre la inversió abans que es fes públic, tot i que no ha concretat des de quan.

En la visita, Colau i Díaz han estat acompanyades per l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha estat qui les ha convidades per donar a conèixer la riquesa de la biodiversitat d’aquest espai natural.