En la manifestació, Colau veu una oportunitat perquè s’iniciï “una onada de mobilitzacions massives a tot Europa que obligui els governants a obeir la ciutadania”. Per això, el coordinador de l’entitat Casa nostra, casa vostra, Ruben Wagensburg, ha demanat les administracions locals a “fer més, tot i no tenir les competències que desitjaríem”.

Ada Colau s’ha envoltat d’altres alcaldes metropolitans. L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha posat de relleu “la importància de les xarxes que s’autoorganitzen per arribar allà on els estats han decidit no mirar”. En aquest sentit, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha titllat de “vergonya” que a Espanya no hagin arribat ni un miler de refugiats i ha “exigit a la Unió Europea que sancioni els estats que estan incomplint”.

També ha demanat a l’Estat “que obri les fronteres” l’alcalde de Sabadell, Juli Fernández, mentre que l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha demanat fer “pedagogia perquè la ciutadania no vegi les persones refugiades com una amenaça”.