Una setantena d’alcaldes europeus assistiran a la cimera que organitza el Vaticà per debatre sobre el paper de les administracions locals en l’acollida de persones migrades i hi proposaran mesures concretes. A més d’Ada Colau també hi participaran l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena; la de París, Anne Hidalgo; i la de Roma, Virginia Raggi, entre d’altres.

La trobada tindrà cinc pilars principals de debat: posar fi a la guerra de Síria; donar més independència als estats de la UE per crear polítiques; crear corredors humanitaris segurs; combatre les xarxes d’explotació de persones; enfortir les polítiques socials locals; i incrementar les ajudes econòmiques als països en desenvolupament. L’endemà, dissabte, Colau i la resta d’alcaldes seran rebuts pel papa Francesc.

No serà el primer viatge d’Ada Colau per conèixer casos internacionals d’acollida de refugiats. L’any passat va anar Leipzig, on va compartir experiències amb l’alcalde de la ciutat i va visitar un centre d’acollida de persones migrades.