L’alcaldessa, Ada Colau, ha admès que durant les negociacions per a la investidura es va plantejar deixar la política. “És clar que ho he pensat”, ha dit trencada per l’emoció en una entrevista a RAC-1. Colau, però, ha defensat continuar a l’alcaldia perquè “no hem vingut per ser testimonials, l’alcaldia és el que ens dona més força”. Ha assegurat haver viscut “situacions molt dures amb costos personals” per les crítiques i acusacions que ha rebut.

La líder de BComú ha reconegut “el sentiment contradictori” de ser investida alcaldessa amb els vots de Manuel Valls, : “no m’agrada, però he vingut aquí per governar assumint contradiccions”. Colau ha dit que molt probablement aquest serà el seu segon i darrer mandat a l’Ajuntament. “Segurament serà el meu últim mandat, n’estic pràcticament segura; no he vingut a allargar-me a la institució”, ha afirmat.

La relació amb Maragall, “millorable”

A l’entrevista, Ada Colau ha deixat entendre mala maror entre comuns i ERC. Ha admès que van intentar negociar amb Ernest Maragall però que “la relació no va ser fàcil, és millorable”. Colau ha recriminat al líder d’ERC que fes “una interpretació independentista” dels resultats del 26-M la nit electoral en comptes de fer un discurs “més ampli i transversal” i que “no era el discurs que molts hauríem volgut sentir”.

Colau ha assegurat que Maragall va insinuar a la premsa l’opció de compartir l’alcaldia, però que no la va plantejar mai a l’equip negociador. “Ho haguéssim considerat”, ha dit. En tot cas, ha aprofitat l’entrevista per criticar “el doble discurs” d’ERC per pactar amb el PSC a altres municipis i a Barcelona dir que fer-ho seria “alta traïció”.

El paper de Collboni al govern, per definir

Després de tornar penjar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament, gest que ha molestat el PSC, Colau ha dit que cal parlar seriosament de les diferències i veure si hi ha punts d’acord per aproximar relacions. Per l’alcaldessa, el PSC és necessari per desjudicialitzar la política. Sobre el paper de Jaume Collboni en el futur govern de coalició, Colau ha dit que encara no se n’ha parlat i que els dos partits reprendran les converses aquesta setmana.