Més de 150 persones del món acadèmic, de la ciència i de la cultura han signat un manifest de suport a l’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú). Amb el títol ‘Quatre anys més per Barcelona’, el text demana la continuïtat de Colau a l’alcaldia un mandat més per “seguir avançant amb més força”. Alguns dels signants han acompanyat la candidata dels comuns, aquest divendres, en un acte al Pati Manning.

Entre els assistents, hi havia el sociòleg i economista Manuel Castells, que ha defensat la gestió d’Ada Colau per haver governat “en condicions difícils” en minoria. “Errors n’han comès, però dels errors se n’aprèn”, ha dit Castells, que ha afegit que amb l’experiència del primer mandat, “els propers quatre anys serà el moment de veritable renaixença de la ciutat”.

Manuel Castells no ha estat l’únic. Entre els 165 signants hi ha actors i actrius com Bàrbara Mestanza, Pilar Bardem, Vicky Peña, Carlos Bardem o Antonio de la Torre. També directores de cinema com Neus Ballús, l’escriptora Rosa Regàs, l’activista Hervé Falciani, o el professor de ciència política i exdirigent d’Iniciativa, Ricard Gomà.

Ada Colau ha agraït els suports i ha dit que és una responsabilitat que gent “tan valuosa doni la cara per un projecte polític”. En aquest sentit, la candidata de BComú ha explicat que els suports arriben en un moment on hi ha un auge de l’extrema dreta i Barcelona ha esdevingut referent d’esperança. Per això, ha posat l’accent en què vol revalidar l’alcaldia. “Volem governar quatre anys més per demostrar que hi ha alternativa, que volem somiar i que el món pot ser molt millor“, ha dit. Colau ha destacat que Barcelona té una ciutadania crítica, compromesa i activa per demostrar que “sí es pot”.