L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat el municipalisme en un acte polític a València aquest dissabte al matí, on també ha parlat de la seva visita a Glasgow per la cimera del clima. A l’acte, que porta per nom ‘Altres polítiques’, Colau ha defensat la política de carrer. “És la que més m’agrada”, ha sentenciat, tot lamentant que, en la visió tradicional de la política, “el municipalisme sembla que sigui només un trampolí per fer alguna altra cosa”.

No ho canvia “per res del món”

Colau no es planteja fer el salt a la política estatal. En totes les entrevistes, ha explicat, li fan la mateixa pregunta i sempre diu “que no!”. “Jo admiro i agraeixo les companyes que es presenten als parlaments i als congressos perquè és necessari gent a tot arreu”, ha assegurat l’alcaldessa. El que prefereix, però, és fer política de carrer, més propera. De fet, ha explicat que aquest divendres ha visitat un centre de gent gran al barri de la Verneda després d’una lluita veïnal històrica. “Això no ho canvio per res del món. No ho veureu a cap diari, però és el que fem cada dia des del municipalisme, i m’encanta“.

L’alcaldessa també ha fet una crida a treure la política de l’electoralisme i de la “batalla de les sigles”. “El repte no són les pròximes eleccions, sinó las pròximes generacions”, ha dit Colau.