Collserola

(ACN) La presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, i el vicepresident del Consorci del Parc Natural de Collserola, Xavi Paz, han demanat al Govern de la Generalitat “més compromís econòmic” amb aquest pulmó verd que pertany, en part, a Barcelona. Colau, que també és presidenta del Consorci, i Paz, han fet la reclamació durant l’assemblea general anual de l’entitat. Segons apunta l’AMB, aquest organisme i la Diputació de Barcelona aporten el 84 % dels ingressos del Consorci, amb prop de 2,7 milions d’euros cadascun. Els ajuntaments que formen part del Consorci hi aporten un 9 %, prop de 600.000 euros, mentre que la Generalitat “es queda” en un 3 %, amb poc més de 200.000 euros.

Colau ha lamentat que el pressupost del Consorci “no ha crescut prou per estar a l’altura dels requeriments, necessitats i reptes d’aquest espai natural metropolità”. Per això ha reclamat “un esforç” a les administracions per al proper mandat, “especialment a la Generalitat”.

El vicepresident del Consorci i alcalde de Molins de Rei també ha reclamat a la Generalitat més esforç financer a Collserola. “És una demanda acumulada des de fa anys i era compromís del Govern de Catalunya des de la seva entrada al Consorci, el 2010, quan Collserola es va declarar Parc Natural”, ha recordat.

Colau i Paz han destacat també la importància de l’aprovació en aquest mandat metropolità del nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat). L’objectiu d’aquesta iniciativa és garantir la màxima protecció i conservació del parc natural “davant d’amenaces existents i futures”. Segons l’AMB, el Pla possibilitarà un augment dels espais lliures de més de 700 hectàrees i la implementació d’una nova estratègia per a l’ús públic.