Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat de molt greu la banalització del feixisme per part de membres del PP i s’ha referit en particular a l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i a la frase “serem feixistes però sabem governar” que ha aixecat polseguera. Colau assegura que fer aquest tipus de comentaris, encara que sigui en to de broma és impensable en altres ciutats europees. “No és normal, no és decent i ho parareu el 4 de maig” ha dit.

Colau ha participat diumenge en l’acte de tancament de campanya d’Unides Podem a les eleccions madrilenyes per fer costat al candidat Pablo Iglesias. En el seu discurs, ha assegurat que “no és normal la banalització de l’odi, la violència i la confrontació” de la “extrema dreta” i la “dreta extrema” de la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso.

Colau ha dit que estava dubtant si al·ludir a la intervenció d’Almeida, però ha entès que “no podia callar” davant l’actitud de l’alcalde que “fa sorna” i “bromes” sobre ser feixista”. L’alcaldessa també ha dit “el pitjor és que no és una anècdota aïllada”, sinó que s’emmarca en una estratègia que “comença amb insults, després amenaces i coaccions” per després fer “bromes” amb la ideologia feixista.

Finalment, ha clamat que enfront de les “provocacions” i “fanfarronades” per generar soroll, Unides Podem són gent honesta malgrat que intentin “difamar-los” amb “querelles” que són després arxivades. “[Volem] Dir-vos que us estimem i que lluita del 4-M és la nostra. Enfront del discurs de l’odi, de la confrontació o la violència, enfront del seu masclisme, racisme i homofòbia estem aquí junts per reivindicar l’alegria per celebrar els ciutadans i celebrar la vida”, ha conclòs.