L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha viatjat aquest dilluns a Madrid per participar en les jornades sobre habitatge organitzades per Unides Podem al Congrés dels Diputats. Allà ha plorat i s’ha emocionat quan ha recordat el seu passat com a activista pel dret a l’habitatge, ara fa més de 20 anys, en què va ser portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). del moviment d’afectats per la hipoteca (la PAH).

Colau afirma que la defensa del dret a l’habitatge, com a activista i com a alcaldessa, li ha suposat viure moments molt durs, però també “coses molt boniques”. Creu que ha pogut ser testimoni de com “David ha vençut Goliat “, amb la unió de moltes persones que van ser “estafades” pel sistema hipotecari i també “criminalitzades”.

L’alcaldessa també s’ha referit a les polítiques d’habitatge que s’han impulsat des de Barcelona i ha afirmat que és la ciutat de l’estat on es construeix més habitatge públic de lloguer social. Colau afirma que quan va arribar al govern, només hi havia 7.000 habitatges públics i que durant aquest mandat s’arribarà als 12.000.

Demana a Sánchez no dilatar la llei d’habitatge

En el seu discurs, Ada Colau ha aprofitat per defensar l’acord entre els dos socis del Govern espanyol per una llei estatal d’habitatge i ha avisat que “les pressions immobiliàries es triplicaran”. En aquest sentit, ha advertit que una de les “temptacions” que tindrà el PSOE serà “dilatar el procés de tramitació” de la llei, i ha reclamat al president, Pedro Sánchez, que “els acords s’han de complir”.

Una de les temptacions que tindrà el PSOE és dilatar la tramitació per boicotejar la norma. Al president Sánchez se li ha de dir que els acords s’han de complir
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona