L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha referit a l’escridassada que va rebre durant el pregó de les festes de Gràcia i per la qual no va poder contenir les llàgrimes. A través de les xarxes socials, l’alcaldessa ha estat contundent: “No deixaré que cap xiulet modifiqui els meus sentiments”. Colau, a més, ha demanat que “cap actitud sectària espatlli aquesta convivència”. Per l’alcaldessa, que hi hagi xiulets, pancartes o pregons alternatius als pregons “és normal i saludable”, però s’ha mostrat sorpresa per la intensitat dels xiulets: “El que no m’havia passat mai fins ara i m’ha sobtat ha sigut la insistència en no deixar-me ni començar el discurs”.

Per Colau, l’actitud dels ciutadans que es concentraven dissabte a la plaça de la Vila “no representa a la majoria de graciencs i gracienques ni a la majoria de barcelonins i barcelonines”. L’alcaldessa ha defensat que Barcelona és una ciutat “afortunadament plural i diversa”, on “hi ha gent independentista i gent que no ho és” i ha sentenciat: “Jo no ho soc”.

“Visca la Barcelona orgullosament diversa!”

Ada Colau ha clos la seva valoració afirmant que cal “afrontar les diferències des del diàleg” i assegura haver sentit “emoció” per la presència de Jordi Cuixart com a pregoner. “Avui més que mai: Visca les festes de Gràcia! Visca la Barcelona orgullosament diversa!”.