“És un error que no s’ha de repetir”. Així ha reaccionat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la polèmica retirada d’un mural amb la cara del rei emèrit i a favor del raper Pablo Hasél pintat aquest diumenge. En un tuit, Colau ha explicat que el govern municipal ha demanat “revisar el protocol que s’ha aplicat” per efectuar l’esborrat i s’hi ha mostrat clarament en contra.

Colau ha aprofitat la seva valoració pública per “reiterar” el “compromís total amb la petició de llibertat de Hasél, que va ser condemnat per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona. L’alcaldessa ha demanat una reforma immediata del Codi penal per “evitar més vulneracions de la llibertat d’expressió”. Sobre aquesta reforma legal, la líder dels comuns ha explicat que la seva formació hi donarà suport quan la proposta es porti a votació al Congrés dels Diputats.

Tant Colau com el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, han assegurat que no hi ha hagut cap “ordre política” per fer desaparèixer el mural. Serra ho ha atribuït a un “error humà”.