L’alcaldessa, Ada Colau, ha insistit que el confinament a Barcelona pel coronavirus està funcionant, tot i que ha reiterat que es pot millorar. No obstant això, a betevé, Colau ha evitat posar-se al costat dels qui demanen un confinament total excepte serveis essencials, com el govern de la Generalitat. “Qui vulgui millorar el confinament que digui quina activitat és prescindible”, ha sentenciat.

Colau hi ha afegit que aquesta “és la manera més constructiva de fer aquest debat” per veure com es pot ajustar el confinament. Els grups municipals d’Esquerra, Junts per Catalunya i Barcelona pel Canvi han insistit en un confinament total per evitar contagis. Colau ha recordat que l’Ajuntament va decretar l’aturada de les obres públiques i que ha demanat a l’Estat que faci el mateix amb les privades. “Ens han dit que ho valorarien”, ha apuntat.

“L’Ajuntament, al servei de la sanitat pública”

En l’entrevista, l’alcaldessa ha explicat que l’Ajuntament oferirà quatre poliesportius municipals per ampliar els quatre grans hospitals de la ciutat: Vall d’Hebron, Clínic, Sant Pau i del Mar. “Ens volem anticipar al possible col·lapse del sistema”, ha dit Colau, que ha assegurat que “les properes setmanes seran molt difícils i la prioritat és salvar el màxim de vides”. Per això, ha dit que l’Ajuntament posarà “tots els recursos a disposició de la sanitat pública”.

Pel que fa a la carta que els Bombers de Barcelona han enviat a Ada Colau per demanar que mobilitzi tots els recursos, l’alcaldessa ha explicat que estan participant en la direcció tècnica i logística dels dispositius de la Fira de Barcelona per a persones sense llar i en el d’ampliar els hospitals en pavellons.