L’alcaldessa, Ada Colau, ha expressat el seu respecte i estima cap a totes les víctimes de l’atemptat terrorista del 17-A homenatjades avui. Alhora ha recalcat que Barcelona és una ciutat de pau i de vida i “orgullosament diversa” i que els terroristes no aconseguiran remoure els valors democràtics que la caracteritzen. Colau ha apuntat que el millor llegat d’aquells dies tan tristos és que la ciutat “es va bolcar” amb les víctimes anant a la Rambla i deixant flors i missatges de condol.

Sobre els crits i insults que un grup d’assistents ha fet en l’acte d’homenatge de les víctimes dels atemptats del 17-A cinc anys després, els ha lamentat i ha assegurat que es tracta d’una falta de respecte cap a les víctimes, especialment en el minut de silenci. Colau ha dit que fa temps que la ciutat treballa per donar tot el protagonisme a les víctimes i que, per això, “està absolutament fora de lloc que algú vagi allà a fer oportunisme o boicot”. L’alcaldessa ha afegit que cal fer una reflexió perquè això no es pot tornar a repetir.

Alguns càrrecs institucionals “es retraten per si sols”

Davant del fet que l’expresidenta del Parlament Laura Borràs s’hagi acostat a saludar a algunes de les persones que han boicotejat l’acte, Ada Colau ha assegurat que si hi ha càrrecs institucionals que “han anat a animar als que fan boicot” aquests “es retraten per si sols”. L’alcaldessa ha afegit que “no és el que s’espera d’ells”.

Rebuig de grups municipals

A través de les xarxes socials la majoria de grups municipals s’han posicionat per donar protagonisme a les víctimes i rebutjar el boicot al minut de silenci.

Pel que fa a Junts, en un tuit han dit que es desmarquen de la interrupció del minut de silenci.