L’alcaldessa, Ada Colau, i la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, han fet pinya perquè el Govern espanyol aprovi una llei estatal d’habitatge que reguli els lloguers, com ja ho fa a Catalunya la norma que va aprovar el Parlament en la legislatura anterior. Belarra ha admès que PSOE i Podem tenen “posicions diferents” sobre el tema, però s’ha mostrat confiada en arribar a un acord. Colau ha alertat d’un possible recurs dels socialistes a la llei catalana dels lloguers i ho ha comparat amb “l’estratègia del PP”.

La ministra de Drets Socials ha demanat discreció perquè els equips dels dos partits estan negociant “a ple rendiment”. “Confio que arribarem a un acord que respectarà el que vam signar a l’inici de la legislatura”, ha apuntat Ione Belarra, que ha admès que es tracta d’un assumpte complex. La ministra ha dit que la normativa catalana “marca el camí” sobre el que ha de ser la llei estatal i ha assegurat que conscient de l’emergència habitacional que viu el país no veu cap altra possibilitat que un acord.

Colau carrega contra el PSOE

Al seu torn, l’alcaldessa ha dit que no entén que els socialistes es plantegin recórrer contra la llei catalana que regula els lloguers. Ho ha apuntat després que el ministre Miquel Iceta anunciés al Congrés aquest dimecres que si una llei autonòmica vulnera competències té l’obligació moral i legal de plantejar-se un recurs. “No té sentit invertir recursos en invalidar el que ja funciona a Catalunya i no ha generat cap problema”, ha sentenciat l’alcaldessa, que ha recriminat al PSOE seguir “l’estratègia del PP”.

Ione Belarra és la segona ministra de Podem que trepitja Barcelona en poc més d’una setmana. Amb l’alcaldessa, han visitat l’espai Konsulta’m a la Marina de Port, un servei de suport psicològic adreçat a joves per detectar problemes de salut mental. Precisament, Belarra ha elogiat les polítiques de l’Ajuntament de Barcelona en salut mental, enfocades sobretot a la prevenció. La ministra ha anunciat un pla d’anàlisi i diagnòstic per conèixer l’estat dels joves després de les restriccions per la pandèmia.