L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet públic el compromís del govern de la ciutat per salvar el Gimnàs Social Sant Pau i mantenir tant la seva ubicació actual com la funció social i comunitària que hi desenvolupa. “No ens resignem. Ens deixarem la pell perquè es pugui arribar a un acord amb la propietat i mantenir la seva tasca”, ha dit en resposta a una pregunta d’Ernest Maragall (ERC) sobre aquesta qüestió en el ple municipal.

El líder d’ERC a l’Ajuntament s’ha preguntat “com és possible que això passi al cor de Barcelona“, una ciutat que, diu, se sent “ferida i avergonyida” davant el conflicte del Sant Pau i la manca d’una solució definitiva. Maragall assegura que el gimnàs arrossega “cinc anys de promeses i compromisos incomplerts”, missatge que Ada Colau ha volgut reblar: “L’Ajuntament ha posat molts més diners en aquest projecte que la Generalitat, com en general en la política d’habitatge”.

Tal com ha vingut expressant l’Ajuntament les darreres setmanes, Colau ha explicat que les negociacions amb la propietat de la finca s’han intensificat les darreres hores; un diàleg que està sent “complex”, segons l’alcaldessa, perquè hi ha diferents membres dins de la propietat i també per les competències i limitacions que té el consistori per actuar-hi.

“No puc malversar els fons públics”

La darrera oferta de compra de l’Ajuntament a l’empresa propietària ha estat de 9,7 milions d’euros, d’acord amb la taxació feta. Colau deixa clar que no es pot apujar més el preu: “No puc fer el que em doni la gana, no puc malversar els fons públics“. També ha tancat la porta a l’expropiació perquè no s’hi donen les circumstàncies per activar el procés. Per explorar més alternatives, el consistori i la Generalitat es reuniran els propers dies en un grup de treball.