L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, en què els demana la creació d’una taula de treball per acordar “quin és el límit de creuers que Barcelona pot acollir“. Colau considera que s’ha de constituir “al més aviat possible” per poder establir “una regulació clara i precisa”.

Cartes enviades per Ada Colau a Pere Aragonès, Raquel Sánchez i Damià Calvet

Cal un “gran pacte” entre administracions

En la carta que ha enviat l’alcaldessa reclama a les administracions implicades la necessitat d’assolir un “gran pacte” que permeti fixar un “límit raonable” a l’arribada de creuers al port. L’alcaldessa, que va anunciar fa uns dies la intenció de limitar el nombre de creuers diaris a Barcelona, diu que l’acord pot prendre com a base d’estudi la regulació implantada a les Balears, que només permet l’arribada de tres creuers al dia al port de Palma. “Pot ser un referent”, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha anunciat que havia enviat les cartes demanant una reunió.

La situació dels creuers és “insostenible”

Colau els trasllada la seva “preocupació” per l’increment del turisme de creuers a Barcelona, i posa d’exemple que aquest mes de maig la situació és “del tot insostenible”. Considera que aquest creixement sense límits genera massificació turística, sobretot al centre de la ciutat, i un “fort impacte en el medi ambient i la salut de la ciutadania”. Davant d’això, l’alcaldessa creu que “cal anar més enllà” i proposa un “debat serè i partint de dades objectives”. A més, considera que si s’ha pogut fer amb qüestions com els allotjaments turístics o el trànsit també es pot fer amb els creuers.