L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demana diàleg als grups de l’oposició per poder tramitar els pressupostos del 2022, hores abans que els comptes municipals arribin a la comissió d’Economia, en què se n’ha d’aprovar la tramitació inicial. Tot apunta, però, que el govern municipal ho tindrà difícil per aconseguir els suports necessaris.

El pressupost del 2022 es dispara fins als 3.400 milions

De moment, ERC ja va anunciar que té intenció de votar-hi en contra, com també faran Junts i Ciutadans. El PP podria seguir també el mateix camí i, per tant, l’únic partit que podria desencallar la situació és Barcelona pel Canvi i la regidora no adscrita Marilén Barceló. Tots tres regidors, però, haurien de votar que sí. Si s’abstenen, el tràmit no tiraria endavant.

400 milions, pendents del pressupost

Colau ja va advertir a Esquerra que la seva negativa posa en perill 400 milions d’euros, una alerta que ha reiterat aquest dimecres. Assegura que “en un moment com el que estem ara, de sortida de la crisi i d’aprofitar els fons europeus, Barcelona no s’ho podria permetre“.

L’alcaldessa ha remarcat que el que es vota aquesta tarda és l’inici de la tramitació i ha demanat diàleg a tots els partits.

Amb la mà estesa demanant que siguem constructius i posem la ciutat per davant, avui es tracta de donar tràmit a aquest període de diàleg
Ada Colau, alcaldessa barcelona

Si superen el primer tràmit, el període de negociació dels comptes s’allargarà fins al 23 de desembre, quan s’haurien d’aprovar els pressuposotos.