metro barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demana congelar les tarifes del transport públic per a l’any vinent. “No seria acceptable pujar-les”, afirma en una entrevista a elDiario.es. L’alcaldessa reclama a l’Estat i a la Generalitat que n’incrementin el finançament per fer-lo més sostenible, i no haver de pujar els preus. Colau ha tornat a reclamar més diners després que l’Estat hagi tornat a congelar l’aportació al transport públic a l’àrea de Barcelona en els pressupostos del 2022. Els comptes preveuen una partida de 109 M € a l’Autoritat del Transport Metropolità, la mateixa que els últims dos anys.

Les tarifes del transport públic ja es van congelar per aquest 2021. De fet, l’alcaldessa va demanar per carta que no s’apugessin al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al llavors conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per la situació de crisi econòmica i social provocada per la pandèmia. Un any abans, l’ATM havia canviat els títols de transport, amb la introducció de la T-Usual i la T-Casual.

Cal reforçar el transport públic metropolità

A banda de congelar els preus, l’alcaldessa també troba a faltar un pla de la Generalitat per reforçar el transport públic a escala metropolità perquè, assegura, la majoria de desplaçaments que es fan a la ciutat en cotxe són de gent que ve de fora per treballar. A més, reclama a l’Estat que corregeixi la “desinversió històrica acumulada a Rodalies”. Colau la qualifica de “vergonyosa”. “No pot ser que es treguin els peatges i no hi hagi un pla”, afirma. En aquest sentit, es mostra preocupada perquè “l’últim gran acord de l’Estat amb el Govern fossin 1.600 milions per ampliar l’aeroport del Prat mentre Rodalies està desatès”, diu Colau.