El sondeig l’ha fet TNS Demoscopia conjuntament per a BTV i TV3, i ha consistit en enquestes a peu d’urna en 35 col·legis electorals d’arreu de la ciutat. Segons la predicció d’aquesta casa -confirmada amb més del 99% de les paperetes escrutades- Ada Colau obtindria més vots i més regidors que ningú, entre 10 i 12, i s’erigiria en la candidata guanyadora de les eleccions municipals a la ciutat de Barcelona. La suma de Guanyem, ICV-EUiA (amb cinc regidors), Podem, Procés Constituent i Equo lideraria les votacions, com així ha estat, i aconseguiria desbancar així el projecte de l’alcalde actual, Xavier Trias. L’enquesta donava a Convergència i Unió entre nou i 11 regidors (el 2011 va arribar als 14) i n’ha obtingut 10.

El PSC, amb Jaume Collboni al capdavant, havia de disminuir fins al tercer lloc, amb quatre-cinc regidors i un 11% dels vots. La caiguda, però, ha acabat sent encara més forta i s’ha vist superat per Ciutadans i ERC. En percentatge ja es preveia que estigués per davant del PP, però en canvi no s’havia predit una pèrdua de vots tan sagnant en les files populars. Tot i que s’apuntava que es faria amb quatre o cinc escons (i no amb tres), sí que es pronosticava que Carina Mejías (C’s) l’avançaria. L’altre canvi respecte el sondeig ha estat que Alfred Bosch i ERC ha quedat per sobre dels 3-4 regidors anunciats, i s’ha situat quart i no sisè. Finalment, a la CUP se la veia dins de la Casa Gran i així ha succeït.

Prudència en les primeres valoracions

Després de conèixer els resultats de l’enquesta a peu d’urna, les formacions polítiques han fet una crida a la prudència i a esperar les dades de l’escrutini per entrar en valoracions.

Tot i això, el secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha donat una pinzellada assegurant que els sondejos confirmen que “l’alcaldia de Barcelona és cosa de dos”, entre Xavier Trias i Ada Colau. Per la seva banda, el número dos de la candidatura de Barcelona en Comú, Gerardo Pisarello, ha optat per no mullar-se sobre una possible victòria sinó que ha destacat que l’increment de la participació en els comicis és la resposta a la seva aposta per “recuperar la motivació en la participació democràtica”.