L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha carregat contra ERC i el PSC per haver “bloquejat per partidisme” la creació d’una funerària municipal, que el Ple va tombar al febrer. Per això, en un acte a Sants, Colau ha reclamat tornar a guanyar “amb més força” per liderar un govern progressista i “forçar les forces d’esquerres a fer polítiques d’esquerres”.

Colau ha demanat tenir “prou capacitat d’incidència” per convèncer altres forces d’esquerres “més sensibles a les pressions d’alguns interessos privats” que cal fer “polítiques valentes al servei de la gent”. La candidata de BComú ha exigit també guanyar amb més suports per ampliar al 50 % la reserva d’habitatge protegit en les noves promocions privades i assegurar la multiconsulta, després de les “pressions” d’Agbar.

En l’acte, acompanyada entre d’altres per Arcadi Oliveras, Ada Colau ha defensat la gestió econòmica i la regulació del turisme en aquest mandat. Ha dit que es van trobar “una situació desbordada amb turisme desbordat i especulació” i ha destacat el pla hoteler, les multes a fons voltors o la creació de Barcelona Energia. Per això, Colau ha dit que s’ha demostrat que “es poden canviar les prioritats, posar ordre i enfortir el sector públic”.

Primera protesta en un acte de Colau

protesta escola Can Maiol

En arribar a l’acte, un grup de famílies de l’Escola Can Maiol han rebut Ada Colau amb una pancarta per protestar contra la construcció d’un parc de neteja municipal sota l’edifici de la nova escola a Can Batlló. Colau hi ha conversat durant uns minuts. Les famílies de l’escola critiquen que amb el parc de neteja tindran “soroll, olors desagradables i riscos per als infants”.